Инфо

Одбележување 110 години од смртта на Даме Груев

Во Музејот на македонската борба денеска ќе бидат одбележани 110 години од смртта на македонскиот револуционер и идеолог на Македонската револуционерна организација, Дамјан Груев.

петок, 23 декември 2016

Во Музејот на македонската борба денеска ќе бидат одбележани 110 години од смртта на македонскиот револуционер и идеолог на Македонската револуционерна организација, Дамјан Груев.

Освен потсетување на неговиот животен пат, во оваа пригода првпат ќе бидат изложени и документи од тајната кореспонденција меѓу Дамјан Груев и Христо Узунов.

Гости на свеченоста ќе бидат учениците од ПОУ „Иднина“ од Скопје, а во музичкиот дел ќе настапат членовите на ансамблот „Македонија“.

(Преземено од МИА)
 

Содржината е прочитана 429 пати.